Ångmaskinen – vårt eget husband!

Ångmaskinen bildades under lite lösa former sommaren 2013 och har alltså funnits i drygt tre år men är redan ett socialt väldigt väl fungerande band.  Styrkan sitter i vänskapen, respekten och lekfullheten som brukar smitta av sig.
När Ångmaskinen spelar är det under temat Svenska pärlor å lite progg. Varje spelning är unik och låtarna får ny kostym nästan varje gång.
Vid dessa tillfällen är det Andreas Galle som står för sången och då består repertoaren av såväl egna låtar som material av Lemarc, Pugh, Uggla, Bo Kaspers mm.

Samarbeten med folkkära artister

Medlemmarna kommer från lite olika håll men har sysslat med musik under många år, mer eller mindre på heltid. De har samarbetat med flera av våra folkkära artister som Robban Broberg, Lars Winnerbäck, Mats Ronander, Nils Landgren, Pugh Rogefeldt, Dave Nerge, Ola Magnell, Tommy Nilsson, Roger Rönning för att nämna några, och det har då gällt medverkan på gig, turnéer, i TV/Radio och på plattor.

På senare tid har Ångmaskinen kompat Jack Vreeswijk, Staffan Hellstrand och nu även Ebba Forsberg.

Vill du kanske boka bandet?

Vi spelar på krogar, fester, företagsfester, festivaler och ett och annat bröllop. Då vi är ett band trivs vi bäst med att spela ihop men vi kan även dela upp oss i mindre enheter för mindre evenemang.
Har du några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Stora kramar från Ångmaskinen
Tillsammans gör vi himlen lite blåare!

Live videor