Våra evenemang

Här presenterar vi våra evenemang och olika tillställningar. Vi är stolta över alla arrangemang vi gör men önskar också veta vad ni vill se och lyssna på hos oss på Folkets Hus. Tveka inte att kontakta oss med era önskemål.

"In The Spirit of Eva Cassidy"

16 september

The Red Roses bjuder på en musikalisk föreställning där vi sjunger och berättar om den amerikanska sångerskans spännande liv . Anna Boström i gruppen gör Eva Cassidys sånger i klass med orginalet .
Repertoaren består av idel världshits och evergreens som är odödliga . T.ex. : Over The Rainbow , What A Wonderfol World , Fields Of Gold .

Bandets första singel kan avnjutas på Spotify : The Red Roses Hymn To Eva

Fransk kärlek rostar aldrig

29 september

Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, Gilbert Becaud. Oändlig är listan på gyllene strupar.Padam, Kom ihåg det finns rosor, Lämna mig inte nu, Domino. Grandios är listan på oförglömliga melodier.

Den franska visskatten drabbar oss med texter som skär rätt in i livets tillfälligheter och bråddjup. Den tar oss med in i passionen där kärlekens väsen får kontur och blir synlig.

Sångerna handlar om brustna löften och den ostyriga driften men också om en vardag full av små mirakel. Välkommen till vår franska chanson–varieté som hyllar det enda vissa: livets och kärlekens fantastiska kraft!

29 september kl 19.00 Insläpp från kl: 18.00
90 minuter med paus.
Försäljning i paus.
Pris 210 kr + serviceavgifter

Kulturlunch Fransk kärlek rostar aldrig

30 september

En unik chans för dig som inte kan gästa kvällsföreställningen!
Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, Gilbert Becaud. Oändlig är listan på gyllene strupar Padam, Kom ihåg det finns rosor, Lämna mig inte nu, Domino. Grandios är listan på oförglömliga melodier.

Den franska visskatten drabbar oss med texter som skär rätt in i livets tillfälligheter och bråddjup. Den tar oss med in i passionen där kärlekens väsen får kontur och blir synlig.

Sångerna handlar om brustna löften och den ostyriga driften men också om en vardag full av små mirakel. Välkommen till vår franska chanson–varieté som hyllar det enda vissa: livets och kärlekens fantastiska kraft!

Insläpp kl: 11.30 – lunchen är serverad
kl 12.00 start på scenen 50 minuters föreställning.
Pris 225 kr + serviceavgifter
I priset ingår en enklare lunch samt kaffe och kaka.
Dagens lunch : Vegetarisk Salade Nicoise med potatis

Det blev handgemäng

14 oktober

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjuls färd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus – och du gillade det!

Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit, men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.
Elin Engberg: sång, kontrabas
Christoffer Johansson: sång, gitarr
Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr
Emanuel Svensson: trummor

Ebba Forsberg & Ångmaskinen

20 oktober

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt låttexterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten ”Been There” 1996 med eget material, som gavs ut av Madonnas ”creddiga” skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Den senaste plattan ”Med kropp och själ” kom 2019.

Denna turné samarbetar Ebba med Ångmaskinen bestående av Marcus Holm, Johan Aronsson, Rey-Ove Karlén, Roger Myrehag samt Lars Mattsson. Ett samarbete som inleddes med några konserter åren 2017-2019.

I slutet av förra året genomfördes en mycket uppskattad månadslång turné. Höstens turné tar avstamp därifrån och kommer bjuda på material från hela Ebbas långa karriär. Konserten kommer att innehålla många av Ebbas egna fina låtar.

”Som hon däckar mig…
Ebba Forsberg dramatiserar, deklamerar och sjunger…
…betonar ord och rytm så annorlunda och eget.”
Bengt Eriksson, Ystads Allehanda

”Men vilken röst hon har. Fantastisk!
En röst som fyller konserthuset.
Det är finstämt och otroligt vackert…”
/Marie Magnusson, Smålandsposten

”Ångmaskinen är i sanning en musikalisk maskin som utan avbrott och till synes lekande lätt ångar genom genreväxlingarna”
/Marina Johansson, Säffle tidning

BOKENS DAG

27 oktober

Torsdag 27 oktober kl:19.00
insläpp från kl 18.00

KL18.00 Portarna slår upp
Servering & Mingel
Kl. 19.00 föreläsningarna startar
Viveca Sten
PAUS – Signering och mingel, serveringen är öppen
John Taylor
Catharina Ingelman-Sundberg
PRIS: Förköp vuxen 200, ungdom t o m 19 år 140 kr + serviceavgifter
Alla biljetter i entrén samma dag 260 kr
Köp biljetter via Tickster eller hos Hallmans Bokhandel

Yesterday

28 oktober

Vi är så glada att kunna presentera ett lokalt ”pojkband” även denna säsong!
Yesterday bestående av Kent, Christer, Anders och Jocke äntrar scenen, nästan unplugged.
Repertoaren kretsar kring 50-60-talsrock, tidlös blues, smäktande visor och burleska ballader varvat med en och annan popdänga från förr.

Kl 11.30 är det insläpp och maten står serverad. klockan 12.00 startar det på scenen.
I priset ingår en enklare lunch, kaffe och kaka.
225 kr + serviceavgifter Biljetter via Tickster och Hallmans Bokhandel

 

Corazonada

11 november

Karibiska rytmer som väcker passionen till liv

Följ med på en musikalisk resa till de kubanska danspalatsen, fyllda med passion och cigarrdoft.

Corazonada är bandet som väcker nytt liv i de gamla romantiska sångerna från Kuba och Latinamerika, och de gör det med historier om förlorad kärlek som skulle varit fantastisk om den fått blomma ut.

Monika Wade växte upp på Kuba och har levt med bolerostilen under hela sitt liv, och nu är det hennes tur att med sång förmedla traditionen vidare.

Med på scen har hon Jorge Alcaide på gitarr och quinto, Jonas Franke-Blom på kontrabas och cello, Rolando Ardiles på bongos, Klas Nilsson på trumpet och Love Nilsson på saxofon. Tillsammans tar de med dig till en värld du inte visste fanns.

jack vreeswijk

Torsdag 15 december

Traditionsenligt ger en magisk konsert i juletider. Det är mysigt, galet roligt och en stämning som går att ta på, det är musik i världsklass. Jack är son till Cornelis Vreeswijk, en av våra verkligt stora viskompositörer. Jack gör personliga tolkningar av sin fars låtar men spelar även låtar från sina egna kritikerrosade plattor. Jack har fått flera utmärkelser. Han turnerar flitigt sedan många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla. Med sig på scenen har Jack som vanligt Ångmaskinen.
Vem vet, i år kanske det till och med blir en julsång!
Det har vi trott förr……..
Insläpp kl 18:00 på scen kl 19.00
Spelningen är med paus och enklare förtäring finns, såväl innan som i paus
.