Våra evenemang

Här presenterar vi våra evenemang och olika tillställningar. Vi är stolta över alla arrangemang vi gör men önskar också veta vad ni vill se och lyssna på hos oss på Folkets Hus. Tveka inte att kontakta oss med era önskemål.

Humoristen Dan Andersson

Fredag 4 mars

Många tolkningar av Dan Anderssons diktning har gjorts men sällan har han framställts som en muntergök. Till 100- årsminnet av skaldens bortgång har KG Malm och Mika Olavi djupdykt i Dan Anderssons svarta humorskatt bland kåserier, självmordsballader och satiriska dikter. Det är på tiden! För visst hade karln humor. Den mer ortodoxa hyllningskören behöver ej känna oro! Givetvis framförs även några av skaldens kända, vemodiga visor.

Dagens kulturlunch: Broccolisoppa

TAPPRA MÖDRARS KAPELL

Fredag 18 mars

I egenhändigt författade och förvånande sånger berättar Tappra Mödrars Kapell om sökandet efter det åttonde underverket och den envisa viljan att byta såväl liv som frisyr. Musik och text som andas varieté, folkmusik och Zetterlundskt vemod. Tappra mödrar består av Kattis Olsson Lundberg, fiol och sång, Sara Sjödahl, piano och sång, Ulla Andersson elbas och sång och Ebba Westerberg på slagverk. Fyra fullblodsmusiker och estradörer som levererar sin alldeles egna musikaliska och humoristiskt färgade bild av tillvaron. Det är kraftfullt, träffande och egensinnigt.

Dagens kulturlunch: Morotssoppa

Sången från Värmland

Fredag 1 april

En hyllning till Monica Z

ERICA WENDT – Frilansar som sångerska och har stått på olika scener runt om i Sverige, allt från melodifestivalen till mindre tillställningar. Några konstellationer som hon är med i är b.l.a SJÖMILA & showbandet JANES BOMB .
ULF ESBORN –Välkänd pianist, inspiratör och musiker. Ulf har många strängar på sin lyra, från stora till små scener berikar han Sveriges musikliv i olika sammanhang.
MONICA ZETTERLUND ligger både Erica och Ulf varmt om hjärtat. Följ med dem på en resa genom Monicas liv, från Värmland till Stockholm, från ord till ton från sorg till kärlek.

Dagens kulturlunch: Rödbetssoppa

Americanan med Inger Nordström

Långfredag 15 april

Inger är en välkänd countryartist med en rad album i bagaget, medverkan i melodifestival, listplaceringar i USA mm. Här bjuder hon på Americana i litet format tillsammans med Jimmy Östlund och Thomas Andersson, två veteraner i genren. Det blir valda axplock och anekdoter från många år i branschen, mycket stämsång

..och kanske något på svenska .

Dagens kulturlunch: Libanesisk mangoldsoppa med linser.